Annons
X
Annons
X

Flickor ofredade på Eriksdalsbadet

Under onsdagskvällen antastades flera flickor på Eriksdalsbadet i Stockholm av en grupp pojkar. Polisen identifierade två pojkar i 16-årsåldern på platsen som misstänks ha deltagit i händelsen.

(uppdaterad)

Foto: Jack Mikrut / TT

Polisen fick larm om händelsen klockan 17.46 på onsdagskvällen. Flera flickor ska då ha blivit sexuellt ofredade på badet av ”ett större antal unga killar”, enligt ett pressmeddelande från polisen. Flickorna kunde peka ut några av pojkarna, som senare identifierades av polispatrullen som kom till platsen.

En anmälan om sexuellt ofredande upprättades.

– Det var ett antal flickor som blev omringade av ungdomar. De ska ha blivit inträngda och man försökte tafsa på flickorna, men personalen ska ha ingripit innan det gick alltför långt, säger Johan Renberg, stationsbefäl vid Södermalmspolisen.

Annons
X

Två pojkar i 16-årsåldern identifierades av polis och förhördes på plats.

Eriksdalsbadet i Stockholm har vid flera tillfällen den senaste tiden haft problem med med sexuella ofredanden mot flickor och kvinnor. Bland annat greps en pojke i 15-årsåldern i januari misstänkt för sexuellt ofredande. Vid flera av händelserna har gärningsmännen beskrivits vara unga killar i grupp.

Badet har därför infört separata bubbelpooler för kvinnor och män.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Enligt tidningen Södermalmsnytt gjordes förra året 25 polisanmälningar om ofredanden på Eriksdalsbadet. Tidigare har antalet anmälningar legat på fyra-fem stycken per år.

  Annons
  Foto: Jack Mikrut / TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X