Flexibla frukter

SÖTA OCH SMAKRIKA. Fikon är en underskattad frukt som fungerar lika bra i salta som i söta sammanhang. Färska går att hitta i fruktdisken under hela vintern i, torkade likaså. I dag bjuder SvD Köket på några härliga recept på denna rika och vackra lilla frukt.

Publicerad
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
Annons
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
1/2
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS
2/2
MIRIAM PREIS
Foto: MIRIAM PREIS

Fikon- och apelsinmarmelad

Sagolik marmelad till all sorts grönmögelost eller annan väl lagrad ost.

Till receptet

Foto: MIRIAM PREIS

Fikontarte på mandelbädd

En saftig god kaka med mycket fikonsmak till kaffe och te eller med vaniljsås som dessert.

Till receptet

Foto: MIRIAM PREIS

Portvinsfikon med gelé och kardemummaglass

Den här desserten är enkel att laga till. Det viktigaste är att använda hela kardemummafrön för att få fram den goda smaken.

Till receptet

Foto: MIRIAM PREIS

Fikonentré med ostflarn

En elegant, välsmakande sallad. Passar som förrätt till många sorters varmrätter.

Till receptet

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons