Annons

Insider tros ligga bakom attack mot Twitter

Flera högprofilerade Twitterkonton, bland annat Barack Obamas och Elon Musks, hackades under onsdagen. Motivet bakom attacken är oklar och hackarna använde sig troligtvis av så kallad social manipulation – med en person på insidan.

Under strecket
Troy Enekvist / TT
Uppdaterad
Publicerad

Inlägget på USA:s tidigare president Barack Obamas Twitter under onsdagen, där han bad sina följare sätta in pengar på ett länkat konto.

Foto: Twitter/AP/TT

Entreprenören Elon Musk var en av alla Twitteranvändare som fick sitt konto hackat.

Foto: Susan Walsh

På modellen Kim Kardashian Wests konto publicerades ett inlägg där det stod: "Känner mig bra! Alla BTC som skickas till mig kommer dubbleras".

Foto: Evan Agostini

Amazons vd, Jeff Bezos, hade ett inlägg publicerat som sa att han ville ge tillbaka till samhället och dubblerade alla bitcoin som sattes in till hans konto.

Foto: John Locher

Twitter utreder en attack som beskrivs som den största hittills mot den sociala mediejätten. Under onsdagen publicerades inlägg från Elon Musk och flera andra högprofilerade användare med varierade budskap med kontentan att man skulle skicka in olika belopp av kryptovalutan bitcoin till personens konto, för att sedan få dubbelt så mycket tillbaka.

"Glad onsdag! Jag ger tillbaka Bitcoin till alla mina följare. Jag dubblar alla betalningar som skickas till Bitcoin-adressen nedan..." stod det i ett tweet från Elon Musks konto.

Annons
Annons
Annons