Annons

Flera kan ligga bakom glasbitar i kycklingar

Larmen har rört kyckling från slakterier i Sverige, Tyskland och Danmark. Nu kopplas Säpo in i utredningen kring fallen med glasfynden. Enligt psykiatrikern Ulf Åsgård tyder den stora spridningen på att det handlar om en välplanerad attack som utförts av flera personer.

Publicerad

Glaset i kycklingen förbryllar polisen och nu har glas för första gången hittats i en färdiglagad kycklingrätt på en lunchrestaurang i Piteå. Fyndet gjordes av en matgäst i måndags. I går fick Säpo in en begäran från polismyndigheten i Södermanland om att bistå dem i utredningen. Men de fall som hittills uppdagats utreds fortfarande av respektive polismyndighet. Det är bara vid riktigt grov organiserad brottslighet med nationell karaktär som fallet hamnar under Rikskriminalpolisen. Och de har ännu inte fått någon förfrågan från berörda polismyndigheter om att samordna insatserna.

– Men det är inte så att det här inte utreds. Även om det inte är samordnat så sker det ju ett samarbete mellan polismyndigheterna, säger Varg Gyllander, pressansvarig på Rikskriminalpolisen till SvD.

Annons
Annons
Annons
Annons