Annons
X
Annons
X

Flera döda vid skottlossning i skola

Minst 27 personer varav 14 barn ska ha dödats i en skottlossning på en lågstadieskola i Newtown i den amerikanska delstaten Connecticut, uppger tv-bolaget CBS.

Av AFP, Reuters, TT
(uppdaterad)
[object Object]
Elever har evakuerats från en lågstadieskola i Newtown i den amerikanska delstaten Connecticut sedan skottlossning rapporterats. Foto: AP

BILDER: SKOLA I CHOCK EFTER MASSAKERN

Talespersonen för delstatspolisen i Connecticut beskriver situationen för CBS som en ”mycket allvarlig skjutning på en skola”.

Ett ögonvittne som CNN talat med hörde ”minst 100 skott” avlossas runt klockan 9.35 lokal tid (omkring 15.35 svensk tid). Tre personer som var i ett rum tillsammans med vittnet gick ut i korridoren som ljudet kom från.

– Bara en kom tillbaka, säger kvinnan som senare såg två döda, men inte skytten.

Annons
X

Vid tiden för skjutningen fanns runt 600 barn i åldrarna fem till tio år inne på skolområdet, enligt en förälder till en elev på skolan. En vuxen person som misstänks ha avlossat skotten, sågs död på brottsplatsen enligt tv-bolaget NBC Connecticut. Två handeldvapen fanns bredvid personen.

Polis har sökt igenom skolan klassrum för klassrum för att säkerställa säkerheten. Även i det omkringliggande området har vägspärrar satts upp för att kontrollera misstänkta fordon.

Nyhetsbyrån Reuters uppger att skytten var far till en av eleverna på skolan med hänvisning till CBS News. CNN rapporterar att skolans rektor och kurator är bland de döda.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Polisen fortsätter söka igenom området, men tidigare medieuppgifter om en andra skytt har inte bekräftats.

  Skolan evakuerades efter skottlossningen. Samtliga skolor och förskolor i staden Newtown, med drygt 27 000 invånare, har stängts, rapporterar Reuters.

  President Barack Obama har informerats om skjutningen vid skolan i Newtown och följer utvecklingen, enligt Vita Husets talesman Jim Carney.

  Svenska utrikesdepartementet vet ännu inte om någon svensk finns bland offren i skolskjutningen.

  – Vi håller på och undersöker, vi har inte någon information ännu, säger Charlotta Ozaki Macias på UD:s presstjänst.

  Testa dig i senaste veckornas nyhetsquiz

  V40 | Vad misstänks partiledaren för? quiz.svd.se V 39 | Vad heter den omstridda boken? quiz.svd.se V 38 | Bäst betalda fotbollsspelaren? quiz.svd.se Upplever du dig registrerad av P1? mailto:webbredaktion@svd.se

  New York TT-AFP-Reuters

  Annons
  Annons
  X

  Elever har evakuerats från en lågstadieskola i Newtown i den amerikanska delstaten Connecticut sedan skottlossning rapporterats.

  Foto: AP Bild 1 av 5

  Vid tiden för skjutningen fanns runt 600 barn i åldrarna fem till tio år inne på skolområdet.

  Foto: REUTERS Bild 2 av 5

  Skolan evakuerades efter skottlossningen. Samtliga skolor och förskolor i staden Newtown, med drygt 27 000 invånare, har stängts.

  Foto: REUTERS Bild 3 av 5

  Chockartad stämning på skolan i Newtown.

  Foto: REUTERS Bild 4 av 5

  Kaos på parkeringen till skolan där skolmassakern inträffat.

  Foto: REUTERS Bild 5 av 5
  Annons
  X
  Annons
  X