Hela denna artikel är en annons

Fler väljer flexibla kontorslösningar

Fredrik Hultman och Bo Fuglsang på 7A ser ett ökat intresse för kontorslösningar med flexibla avtalstider, fullservice och gemensamma utrymmen. Till höger Centralposthuset, som byggnaden officiellt heter. Huset uppfördes 1903 och ritades av den berömda arkitekten Ferdinand Boberg. Hit gick stockholmarna under nästan 100 år för att skicka vykort, paket och telegram ut i världen.
Fredrik Hultman och Bo Fuglsang på 7A ser ett ökat intresse för kontorslösningar med flexibla avtalstider, fullservice och gemensamma utrymmen. Till höger Centralposthuset, som byggnaden officiellt heter. Huset uppfördes 1903 och ritades av den berömda arkitekten Ferdinand Boberg. Hit gick stockholmarna under nästan 100 år för att skicka vykort, paket och telegram ut i världen. Foto: 7a

Fullservice, korta uppsägningstider och en möjlighet att snabbt skala upp – eller ner. Allt fler företag väljer bort traditionella kontor och ser fördelarna med att flytta in på kontorshotell. 

– En stor fördel med våra lösningar är att man inte behöver oroa sig för att sitta fast med stora fasta kostnader i flera år framåt, säger Bo Fuglsang, vice vd och grundare av kontor– och konferensaktören 7A.

Företag över hela världen ser just nu över sina behov av lokaler. Allt fler arbetar hemma jämfört med för några år sedan, men det personliga mötet kommer alltid att vara en viktig del av arbetslivet. Samtidigt är det många som tvekar inför att skriva på dyra kontrakt som sträcker sig flera år framåt i tiden.

”Tittar bara på kallhyran”

– Det är många företag som tar i lite extra för att ha marginaler, men ibland blir det inte som man har tänkt sig. I dag är det många företag som sitter i för stora lokaler. Många tittar dessutom bara på kallhyran, men tänker inte på att det tillkommer en massa andra kostnader, som till exempel städning, säger vice vd Bo Fuglsang, som grundade 7A tillsammans med Fredrik Hultman, vd, 2006.

Trött på långa hyreskontrakt? Kontakta 7A här!bit.ly

Stark företagskultur

De båda grundarna har varit med om en spännande resa sedan starten. De har byggt upp 7A från grunden och under den första tiden hade de bara en anställd. Bo Fuglsang berättar att de har gjort allt från att skruva ihop möbler till att ta emot konferensgäster.
– Vi har lärt oss mycket under vägen och i dag vet vi vad som är viktigt för våra kunder. Vi har fortfarande samma ledning, men även flera medarbetare som har arbetat hos oss i över tio år, säger han och lyfter fram deras starka företagskultur.

– Vi har en varm och personlig framtoning och vi arbetar nära våra kunder. Bara en sån enkel sak som att säga hej, titta upp och se människorna som arbetar i våra lokaler är otroligt viktigt.

”All tänkbar service”

I dag har 7A lokaler på Strandvägen, Odenplan, Centralen samt i nyöppnade Posthuset på Vasagatan. Här sitter allt från enmansföretag till stora bolag med hundratals anställda. Det finns även möteslokaler och gott om gemensamma ytor som hyresgästerna kan nyttja vid behov.

– Vår affärsidé är att erbjuda all tänkbar service på plats. Vi löser även alla frågor och problem för våra hyresgäster. Jämfört med ett vanligt femårskontrakt är det en enorm skillnad, säger Fredrik Hultman.

Letar du efter en flexibel kontorslösning? Här är allt du behöver veta!bit.ly
Annons
Annons
Annons