Annons

Fler väljer bort bussen när SL höjer biljettpriset

Kollektivresorna i Stockholm minskar med fem procent. Det väntas bli den omedelbara effekten då SL höjer biljettpriserna den 1 september. SL:s prishöjningar är den faktor som påverkar kollektivresandet mest negativt, visar nya beräkningar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

När landstingsledningen i maj aviserade höjningen av SL-kortet från 690 till 790 kronor sa finanslandstingrådet Torbjörn Rosdahl (M) att han inte trodde att den extra hundralappen skulle skrämma bort kollektivtrafik­resenärerna.

”Samtidigt har ju alla fått en trettonde månadslön, så förhoppningsvis gör inte den här hundralappen så stor skillnad att man väljer att ta bilen”, sa Torbjörn Rosdahl till SvD.

Foto: GRAFIK: KALLE KÄLLSTRÖM Bild 1 av 3

Alexandra Skogman, 34, civilingenjör, Norrmalm: – Jag åker inte med SL. Jag har alltid tyckt att SL-kortet har varit billigare jämfört med övriga landet, man får ju åka hur mycket som helst i en månad. Jag går både till jobbet och till dagis.

Foto: THERESE JAHNSON Bild 2 av 3

Tor Rosenström, 22, fritidspedagog, Solna: – Det är den största utgiften för mig varje månad. Jag tycker att de ska sänka priset, så att färre väljer bilen.

Foto: THERESE JAHNSON Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons