Annons

Fler väljer bort bussen när SL höjer biljettpriset

Kollektivresorna i Stockholm minskar med fem procent. Det väntas bli den omedelbara effekten då SL höjer biljettpriserna den 1 september. SL:s prishöjningar är den faktor som påverkar kollektivresandet mest negativt, visar nya beräkningar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: GRAFIK: KALLE KÄLLSTRÖM

Alexandra Skogman, 34, civilingenjör, Norrmalm: – Jag åker inte med SL. Jag har alltid tyckt att SL-kortet har varit billigare jämfört med övriga landet, man får ju åka hur mycket som helst i en månad. Jag går både till jobbet och till dagis.

Foto: THERESE JAHNSON

Tor Rosenström, 22, fritidspedagog, Solna: – Det är den största utgiften för mig varje månad. Jag tycker att de ska sänka priset, så att färre väljer bilen.

Foto: THERESE JAHNSON

När landstingsledningen i maj aviserade höjningen av SL-kortet från 690 till 790 kronor sa finanslandstingrådet Torbjörn Rosdahl (M) att han inte trodde att den extra hundralappen skulle skrämma bort kollektivtrafik­resenärerna.

”Samtidigt har ju alla fått en trettonde månadslön, så förhoppningsvis gör inte den här hundralappen så stor skillnad att man väljer att ta bilen”, sa Torbjörn Rosdahl till SvD.

Annons
Annons
Annons