Dubbelt så många söker hjälp hos Mansjouren

2019 fick Mansjouren i Stockholm 1 900 samtal, förra året hela 4 800. ”Jag förväntar mig att vi kommer ha ytterligare en ökning som en konsekvens av vårens händelser”, säger volontären Johan Andersson.
2019 fick Mansjouren i Stockholm 1 900 samtal, förra året hela 4 800. ”Jag förväntar mig att vi kommer ha ytterligare en ökning som en konsekvens av vårens händelser”, säger volontären Johan Andersson. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Till Mansjouren kan män med ett aggressivt beteende vända sig för hjälp. Under pandemiåret har samtalen mer än fördubblats och fler samtal väntas efter vårens händelser där fem kvinnor mördades på tre veckor.

Under strecket
Publicerad
Annons

Johan Andersson, volontär på Mansjouren och utbildad socionom och tera­peut, säger att han är bedrövad över vårens händelser.

– Jag skäms över att män utsätter kvinnor för våld på det här sättet. Men perspektivet måste vara bredare, självklart ska vi skydda offren men det kommer inte lösa grundproblemet och vi måste hitta parallella sätt för att läsa det, säger han.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons