Annons
X
Annons
X

Fler tillslag att vänta

Polisen slog i går till mot flera misstänkta fildelare i Sverige. Skivbolagens intresseorganisation, Ifpi, som står bakom anmälan har gjort ytterligare runt 40-50 anmälningar och åklagare Fredrik Ingblad utesluter nu inte att fler tillslag kommer att ske.

Polisen gjorde på tisdagen tillslag på fem platser i Sverige, med misstanke om olaglig fildelning och brott mot upphovsrätten.

Tre personer togs in till förhör misstänkta för att ha spridit olagliga musikfiler via en DC-hub, en typ av fildelningsnätverk. Samtidigt gjordes tillslag i två bostäder i Göteborg, där en 28-årig man misstänks för att ha administrerat en DC-hub.

Flera datorer beslagtogs och innehållet i dem ska nu analyseras. Två av fildelarna har erkänt brott, medan 28-åringen som misstänks för att ha administrerat DC-hubben nekar.

Annons
X

– Han har medgett vissa omständigheter, men inte brott, säger åklagare Fredrik Ingblad till SvD.se.

Förutom personerna som delgavs misstanke i går har Ifpi gjort ytterligare runt 40-50 anmälningar mot DC-hubbar runt om i Sverige, enligt organisationens jurist Magnus Mårtensson.

Och fler razzior kan vara på gång.

– Det ligger fler anmälningar och väntar och man jobbar på med det. Vi utesluter inte fler tillslag, men jag kan inte avslöja mer om det nu, säger åklagare Fredrik Ingblad.

På Ifpi följs utredningen med intresse och vd:n Lars Gustafsson tycker att det är bra om det sker fler tillslag. Samtidigt fortsätter organisationen med arbetet att kartlägga den olagliga fildelningen.

– Vi fortsätter att samla bevis och anmäla. Det är en del av vår antipiratverksamhet att bevaka den illegala marknaden. Vi vill skydda rättighetshavare, det vill säga artister, upphovsmän, musiker och skivbolag från att människor stjäl deras musik på internet, säger Lars Gustafsson.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X