Annons

Fler jobbskatteavdrag kan bli aktuella

I dag är det Nya Moderaternas dag i Almedalen. Vår viktigaste fråga handlar om hur jobben kan bli fler i hela Sverige och hur vi hittar nya sätt att underlätta för de grupper som har svagast förankring på arbetsmarknaden, framför allt ungdomar som inte fullföljer gymnasiet, skriver Moderaternas partisekreterare Kent Persson.

Under strecket
Publicerad

Ungdomsarbetslösheten är en av vår tids största utmaningar och samtidigt en fråga där de politiska skiljelinjerna är som mest tydliga. Vi har gett Novus i uppdrag att undersöka vilket parti väljarna tror skulle vara bäst på att hantera en eventuell fortsatt kris i världsekonomin samt vilket parti väljarna anser ger företagen bäst möjlighet att kunna anställa fler – två frågor som är centrala för att råda bot på ungdomsarbetslösheten.

Novus har genomfört 1000 intervjuer på ett riksrepresentativt urval inom åldersgruppen 18–79 år. Enligt undersökningen tror dubbelt så många att Nya Moderaterna skulle vara bäst på att hantera en eventuell fortsatt kris i världsekonomin, jämfört med Socialdemokraterna. Samtidigt anser väljarna att Nya Moderaterna är det parti som kan ge företagen bäst möjligheter att kunna anställa fler.

Annons
Annons
Annons