Annons

Fler hänvisningar från valt BB – trots färre barn

Linda Bergh med dottern Charlize som föddes i somras. När Linda planerade sin förlossning på Karolinska i Solna varnade sjukhuset tidigt för att det kunde vara platsbrist.
Linda Bergh med dottern Charlize som föddes i somras. När Linda planerade sin förlossning på Karolinska i Solna varnade sjukhuset tidigt för att det kunde vara platsbrist. Foto: Yvonne Åsell

Sommaren orsakade stora problem för förlossningsvården i Stockholm. Var tionde kvinna hänvisades från sitt valda sjukhus till ett annat under juli – nästan en fördubbling från förra året.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

**Hittills har 2015 varit lugnare för förlossningsvården i Stockholms län än 2014, med färre förlossningar och en mindre andel hänvisningar.

Men sommarläget förvärrades på en viktig punkt. Var tionde förlösande kvinna i Stockholm hänvisades ifrån sitt valda sjukhus till ett annat under juli månad i år. Det är en ökning från 167 förra året till 235 totalt 2015. På Karolinska sjukhuset i Solna och Danderyds sjukhus var hänvisningarna nästan dubbelt så många som 2014.

Annons
Annons
Annons