Annons

Fler företag ska säkra framtidens välfärd

Välfärdens viktigaste framtidsutmaningar kommer att kräva både mod, nytänk och omprövning. Debatten kring barnfattigdom behöver fördjupas. Fler företag i välfärden kommer att ge både högre kvalité och ökad tillgänglighet. Dagens skola är ett misslyckande. I debatten om framtidens välfärd kommer jag och Centerpartiet ta ledningen. Det skriver Anders W Jonsson (C).

Under strecket
Publicerad

Centerpartiet har många gånger i historien gått före och drivit på utvecklingen av den svenska välfärden. Vi var den drivande kraften bakom införandet av det allmänna barnbidraget och det var Centerpartiets handlingskraft som skapade den svenska folktandvården. Under Karin Söders tid som partiordförande var partiets bärande tanke den att en välfärd i världsklass också kräver ett företagsklimat i världsklass.

Under de senaste åren är det andra frågor som dominerat vår agenda. Idag är Centerpartiet inte ett parti som förknippas med välfärdsfrågor. Min slutsats från den öppna kandidatprocess som vårt parti har genomfört under sensommaren är att många väljare efterfrågar ett nytt alternativ i välfärdspolitiken. Här finns ett utrymme för Centerpartiet, men det kommer att krävas större kompetens och förståelse för de samhällsproblem som många människor möter i välfärden.

Annons
Annons
Annons