Annons

Fler dödade trots färre skjutningar

En man sköts till döds i ett flerfamiljshus i Enskede i södra Stockholm i helgen. Händelsen innebär att fler personer har skjutits till döds i år än förra året.
En man sköts till döds i ett flerfamiljshus i Enskede i södra Stockholm i helgen. Händelsen innebär att fler personer har skjutits till döds i år än förra året. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Med den senaste dödsskjutningen i Stockholm passeras förra årets dystra siffra. 44 personer har hittills fått sätta livet till i dödliga skottlossningar. I Stockholm minskar antalet dödade, men i Malmö och Västsverige har dödsskjutningarna blivit fler.

Carl Cato / TT
Publicerad

Stockholm har drabbats av ännu en dödsskjutning. En man i 20-årsåldern dödades i helgen i en lägenhet i stadsdelen Enskede. Nästan omgående kunde en misstänkt gripas, också denne en ung man.

Mordet i Enskede blir den 44:e dödsskjutningen i Sverige i år, vilket betyder att förra årets notering på 43 ihjälskjutna har passerats. I polisens region Väst noterades till exempel fyra döda i skjutningar under förra året. Hittills i år är siffran tio. I Malmö har tolv personer dödats hittills i år, under 2017 var antalet dödade sju.

Annons
Annons
Annons
Annons