Annons
X
Annons
X

Fjärde raka för Nadal

Spanske världstvåan Rafael Nadal tog i dag sin fjärde raka titel i Öppna franska.

Nadal krossade världsettan Roger Federer med 6-1, 6-3, 6-0 och tappade inte ett set på sina sju matcher i Öppna franska.

Rafael Nadal vann herrfinalen i Franska öppna. Fjärde gången gillt.
Rafael Nadal vann herrfinalen i Franska öppna. Fjärde gången gillt. Foto: BENOIT TESSIER

Bland de 15 000 imponerade åskådarna runt Roland Garros centercourt satt Björn Borg, sexfaldig Paris-segrare som också tagit fyra titlar i följd.

Då Borg segrade för 30 år sedan släppte han endast 32 game och Nadals dröm att slå det rekordet försvann i semifinalen mot tredjerankade Novak Djokovic.

Men det är ändå bara kuriosa kring Nadals makalösa framfart i årets turnering. Han kom till Paris med viss oro för sin fysiska status men har varit så överlägsen i alla matcher att varken ömmande knän eller såriga fötter hunnit bli till problem.

Annons
X

Nadal bröt Federers serve direkt och sedan spanjoren räddat två breakbollar i sitt första servegame kunde inget stopppa honom.

I de tre första gamen bjöds mycket bra tennis från båda spelarna. Federer höll spelet oväntat väl uppe i de långa bollduellerna och även om inget talade för att han skulle orka hålla den nivån tydde mycket på en jämnare match än väntat.

Men sedan Federer efter stora besvär lyckats hålla sitt andra servegame rasade hans spel ihop totalt. Han hade hög felprocent och kom ofta fel till sin forehand.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Den har inte fungerat som den brukar på hela turneringen och jag tror att det delvis beror på hans nya spelstil på grus. Istället att för som tidigare lita på sin backhand har Federer gått runt och spelat forehand.Även om han nött spelstilen under hela årets grussäsong är den inte naturlig för honom och det har märkts i Paris.

  Andra set var mycket tufft. Federer hade breakboll i viktigt läge men valde ett för svårt slag då han hann upp Nadals stoppboll. Efter andra set gick luften helt ur Federer som desperat försökte hitta ny taktik - alla försök lika fruktlösa.

  Till skillnad från i de tre föregående förlustmatcherna mot Nadal i Paris lyckades Federer nu inte ta set.

  Men världsettan har ändå åter en gång svarat för en mycket stark insats på Roland Garros där han varit i final de tre senaste åren.

  Nadal debuterade i turneringen för fyra år sedan och har nu 28-0 i matchfacit. Spanjoren ökade tack vare segern till 11-6 i inbördes möten och till 9-1 på grus.

  Annons
  Annons
  X

  Rafael Nadal vann herrfinalen i Franska öppna. Fjärde gången gillt.

  Foto: BENOIT TESSIER Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X