X
Annons
X

”Den stora risken i dag är att människor äter ihjäl sig”

Premium

Plant based, raw food och unprocessed. Den "rena maten" marknadsförs hårt i sociala medier. Nu varnar experter för att hälsoabsolutism kan vara ett sätt att dölja ätstörningar. Frågan är om fixeringen vid att äta bra attraherar dem som redan är alltför hälsosamma?

En liter laktosfri mjölk kostar ungefär åtta kronor mer än en vanlig. ”Det är en jättemyt att laktosfri mjölk skulle vara nyttigare”, säger näringsfysiologen Kristina Andersson. Ill: Thomas Molén
En liter laktosfri mjölk kostar ungefär åtta kronor mer än en vanlig. ”Det är en jättemyt att laktosfri mjölk skulle vara nyttigare”, säger näringsfysiologen Kristina Andersson. Ill: Thomas Molén

Ett dussin kvinnor trängs på NK före öppningstid. I en butik på andra våningen håller entreprenörerna Mia Clase och Lina Nertby Aurell frukostföreläsning. Det bjuds på gurkmejashots, smoothies och hälsomackor. På agendan: mat för tarmfloran.

En liter laktosfri mjölk kostar ungefär åtta kronor mer än en vanlig. ”Det är en jättemyt att laktosfri mjölk skulle vara nyttigare”, säger näringsfysiologen Kristina Andersson. Ill: Thomas Molén

Bild 1 av 4

Vissa experter är skeptiska mot ”ren” mat som recept för en sund livsstil.

Foto: Malin Hoelstad Bild 2 av 4

Lina Nertby Aurells och Mia Clases blogg Food Pharmacy har också utmynnat i två böcker.

Foto: Lars Pehrson Bild 3 av 4

Kopplingen mellan kost och psykiskt välbefinnande intresserar många.

Foto: Malin Hoelstad Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X