Annons
X
Annons
X

Fischer om kaptensbindeln: Betyder mycket

Av TT
Nilla Fischer. Arkivbild.
Nilla Fischer. Arkivbild. Foto: Conny Sillén/TT

Wolfsburg-kaptenen Nilla Fischer har fått tillåtelse att spela med en regnbågsfärgad kaptensbindel som den första i Bundesligafotbollen.

Hon bar den första gången i söndagens match mot Bayern München.

"Det betyder mycket för mig. Regnbågen står för stolthet, mångfald och respekt för varandra", säger den svenska försvarsstjärnan till klubbens webbplats.

Annons
X

"I fotbollen slåss vi ofta hårt mot rasism, vilket är bra. Men för mig är det viktigt att se på hela bilden när det gäller mänskliga rättigheter, även homofobi och sexism."

Huvudtränaren Ralf Kellermann säger att det var Fischer som bad om att få bära en regnbågsfärgad kaptensbindel och att klubben helhjärtat ställde sig bakom det.

Fischer får inte använda den regnbågsfärgade kaptensbindeln i Champions League-spelet eftersom Uefa inte tillåter sådana politiska symboler.

Den som var först med att använda en regnbågsfärgad kaptensbindel var IFK Kristianstads dåvarande handbollskapten Johan Jepson. De svenska handbollslandslagen har använt den flerfärgade kaptensbindeln, men har nekats i mästerskapssammanhang.

Annons
Annons
X

Nilla Fischer. Arkivbild.

Foto: Conny Sillén/TT Bild 1 av 2

Sveriges lagkapten i handboll, Tobias Karlsson, med sin regnbågsfärgade kaptensbindel. Arkivbild.

Foto: Björn Lindgren/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X