First Aid Kit förlorade mot Beyoncé och Jay-Z

Komikern Jack Whitehall var kvällens värd för Brit Awards.
Komikern Jack Whitehall var kvällens värd för Brit Awards. Foto: Joel C Ryan/AP/TT

First Aid Kit hade chans att vinna pris på den brittiska motsvarigheten till Grammisgalan – Brit Awards. Men gruppen fick se sig snuvad på priset för bästa internationella grupp av Beyoncé och Jay-Z som The Carters.

Under strecket
Ann Edliden/TT
Publicerad
Annons

Musikgalan Brit Awards inleddes av skådespelaren Hugh Jackman, som bjöd på ett smakprov från sin musikalturné, där han ska framföra låtar från "Les Misérables" och "The greatest showman". Men Hollywoodhunken var inte värd för galan, det var i stället komikern Jack Whitehall, känd från tv-serierna "Fresh meat" och "Bad education".

Whitehall lyckades få in skämt om både brexit och att tjejgruppen Little Mix är så sexiga att alla pappor som tittade på galan var tvungna att sträcka sig efter en kudde. Men den något sexistiska stämningen bröts tvärt när gruppen The 1975 fick pris för bästa brittiska grupp och passade på att citera The Guardians journalist Laura Snapes, som tidigare i veckan skrev en krönika om anklagelserna mot amerikanske musikern Ryan Adams. Han anklagas för att ha trakasserat sju olika kvinnor, inklusive exfrun Mandy Moore.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons