Hela denna artikel är en annons

Undvik fallgroparna om du gifter dig utomlands

Att åka utomlands för att gifta sig har blivit väldigt populärt bland svenskar. Men det kan vara en utmaning att ha koll på olika detaljer, som exempelvis var man ska resa, hur giftermålet går till eller var det går att gifta sig lagligt? Det är då Anna Hagsten, reseplanerare på Lime Travel, kliver in i bilden.

Det är populärt att kombinera en Västindienresa med några nätter i Florida och eller New York. Samma sak gäller på ett annat populärt resmål, Zanzibar, där det går att kombinera safariupplevelser med klassiskt sol och bad.
Det är populärt att kombinera en Västindienresa med några nätter i Florida och eller New York. Samma sak gäller på ett annat populärt resmål, Zanzibar, där det går att kombinera safariupplevelser med klassiskt sol och bad. Foto: Lime Travel

Anna Hagsten har organiserat bröllopsresor och smekmånader i flera år. Hon har sett trender komma och gå men framförallt vet hon vad svenskar söker för en av livets viktigaste utlandsresor.

– Man ser tydligt att många vill resa långt till väldigt exklusiva och exotiska resmål som Bali, Maldiverna, Mauritius eller Seychellerna, säger hon och fortsätter.

– Det är lite som att vara en skräddare, man tar måtten och presenterar sedan olika alternativ. Det är inte alltid så att ett par alltid vet var de vill åka.

Det finns framförallt två olika sorters resor som bröllopsfirare söker. Antingen vill de ha lugn och ro på en varm och romantisk plats där de kan njuta av varandra och ledigheten. Eller så vill de ha kombinationsresor där det ingår flera olika resmål, aktiviteter och upplevelser.

Populära resmål

Det är populärt att kombinera en Västindienresa med några nätter i Florida eller New York. Samma sak gäller på populära Zanzibar, där det går att kombinera safariupplevelser med klassiskt sol och bad. Kombinationen av Dubai och Mauritius är också något som många är intresserad av.

– Det finns inget som är en klassisk bröllopsresa, det är inte så fyrkantigt. Det kan skilja sig dramatiskt från par till par utifrån känslan för upplägget och självklart budgeten, säger Hagsten.

En bra riktlinje är att bröllop utomlands som inte genomförs på en svensk ambassad eller kyrka är giltiga om lokala myndigheter auktoriserat vigselförrättare. Men det finns också länder där religion och lokala regler kan ställa till med bekymmer.

Om man ska gifta sig utomlands, vad ska man tänka på?

– Det beror på hur man vill lägga upp det. Det är viktigt att tänka på vart man får gifta sig lagligt så att det även registreras i Sverige. Exempelvis kan du inte gifta dig lagligt på Maldiverna och det är ett vanligt önskemål att resa till. Många par väljer att genomföra själva vigseln i Sverige och har sedan en ceremoni på exempelvis Maldiverna.

Finns det något romantiskt resmål som är populärt för smekmånader?

– Det är samma sak där, det finns inget tydligt resmål som är mer populärt än något annat. Det som går att peka ut är just de mer exotiska platserna i världen och kombinationsresor. Människor har olika drömmar och önskemål och vi lyssnar alltid på våra kunder och kommer med egna tips och förslag för att göra bröllopsresan speciell. Vi har lång erfarenhet och expertis och har fantastiskt nöjda bröllopspar som vi hjälpt genom åren, säger Anna Hagsten.

Vill du ha tips kring hur du kan gifta dig utomlands? Läs här.

Anna Hagstens tips om du vill gifta dig utomlands:

  • Fundera på vilka önskemål som finns om upplevelsen på resmålet och vigseln.
  • Att ha en ungefärlig budget hjälper oss att anpassa upplägget för resan utifrån det.
  • Lime Travel guidar kunder om vilka dokument man måste införskaffas i förhand för en laglig vigsel utomlands. De är också länken mellan vigselförrättaren/arrangören på resmålet och bröllopsparet.
  • En del hotell har fantastiska erbjudanden för par som åker på bröllopsresa eller vill gifta sig under resan. Lime Travel har självklart full koll på detta och presenterar gärna olika upplägg.
  • En bröllopsresa gör man förhoppningsvis bara en gång i livet. Det är bra är att jämföra olika alternativa reseförslag för att bröllopsresan ska bli precis som man önskar och drömmer om.

Det är populärt att kombinera en Västindienresa med några nätter i Florida och eller New York. Samma sak gäller på ett annat populärt resmål, Zanzibar, där det går att kombinera safariupplevelser med klassiskt sol och bad.

Foto: Lime Travel Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X