I trygga händerFint skådespel men farligt nära informationsfilm

Fosterfadern, Gilles Lellouche, och barnavårdsmannen, Sandrine Kiberlain, under överinseende av barnmorskan.
Fosterfadern, Gilles Lellouche, och barnavårdsmannen, Sandrine Kiberlain, under överinseende av barnmorskan. Foto: Njutafilms

En kvinna lämnar bort sitt nyfödda barn, en annan längtar efter barn – den franska filmen ”I trygga händer” redovisar lite väl grundligt adoptionens olika aspekter, men engagerar tack vare fint skådespeleri.

Under strecket
Publicerad
Élodie Bouchez.

Élodie Bouchez.

Foto: Njutafilms
Annons

Sällan har väl problematiken kring adoption genomlysts så grundligt som i denna franska spelfilm. I början hamnar ”I trygga händer” farligt nära en informationsfilm om de franska förhållandena på området. En höggravid ung kvinna kommer in på ett sjukhus i hamnstaden Brest för att föda. Hon vill inte behålla barnet som kommit till efter ett ”one night stand”, utan lämnar det till adoption. Det är frivilligt att lämna sitt namn och information till barnet.

Théo, som den nyfödda pojken kallas, tas tillfälligt om hand av en kärleksfull fosterfar Jean (Gilles Lellouche), ett föredöme på alla plan. Han städar, tvättar och lagar mat åt sin arbetande hustru, som har ett tråkigt jobb. Théo har till en början svårt att knyta an men gör framsteg under Jeans omsorger.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons