Sofia skrev klart Ebba Åkerlunds historia

Minuter innan tiden för novelltävlingen "Ebbas historia" gick ut skickade Sofia Nordblom, 12 år, från Mölndal in sitt bidrag. Genom att försöka sätta sig in i hur Ebba Åkerlund tänkte när hon skrev starten till "Spökhuset" hittade hon inspiration till den fortsättning som juryn valde till vinnare.

Under strecket
Publicerad

Sofia Norblom fick mottaga diplom vid prisutdelning under söndagkväll.

Foto: Ari Luostarinen Bild 1 av 6

"Ebbas historia" är den första novelltävling Sofia varit med i. Att hon vunnit är först lite svårt att ta in. "Det känns jättekul men samtidigt lite konstigt", säger hon.

Foto: Björn Larsson Rosvall/Exponera Bild 2 av 6

Skräck griper tag i läsaren på ett särskilt sätt, tycker Sofia.

Foto: Björn Larsson Rosvall/Exponera Bild 3 av 6

Skrivandet är att av flera intressen. Hon spelar piano och fiol och gillar matte och NO i skolan. "Jag har ganska många drömmar. Men jag kommer absolut fortsätta skriva", säger hon.

Foto: Björn Larsson Rosvall/Exponera Bild 4 av 6

Jag ville att det skulle kännas som hennes berättelse, eftersom hon skrev en så bra början till "Spökhuset", säger Sofia.

Foto: Björn Larsson Rosvall/Exponera Bild 5 av 6

Sofia Nordblom älskar skräckberättelser, men också fantasy. Hennes favoritböcker är Harry Potter-serien. "De har både mycket detaljer och en spännande historia."

Foto: Björn Larsson Rosvall/Exponera Bild 6 av 6

Det är fortfarande en helt vanlig måndag när Sofia Nordblom är på väg hem från skolan. Men hemma i dörröppningen berättar mamma Linda Nordblom att hon har besök.

När Sofia Nordblom får hon veta att det är hennes novell, av 1 400 inskickade bidrag, som vunnit tävlingen "Ebbas historia" spricker hennes ansikte upp i ett stort leende. Det här trodde hon inte när hon skickade in sitt bidrag i februari.

Annons
Annons
Annons