Annons

Finsk kritik efter bojkotten: "Skrattretande"

Pasi Mustonen, till höger, har varit förbundskapten för Finland i flera år och ledde laget till VM-silver på hemmaplan i våras. Bilden är från OS i Pyeongchang då Finland tog brons.
Pasi Mustonen, till höger, har varit förbundskapten för Finland i flera år och ledde laget till VM-silver på hemmaplan i våras. Bilden är från OS i Pyeongchang då Finland tog brons. Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Finlands förbundskapten kritiserar Svenska ishockeyförbundets hantering av Damkronorna och har förståelse för spelarnas bojkott.

– Det är skrattretande att svenska förbundet säger att de agerar lika mot alla, säger Pasi Mustonen till nyhetsbyrån SPT.

Under strecket
David Hjorter / TT
Publicerad

Under onsdagen meddelade 43 spelare att de inte ställer upp för Damkronorna i veckans planerade försäsongsläger i Stockholm och i nästa veckas träningsturnering i Finland. Anledningar är flera, bland annat att avtalet gällande ersättningar under landslagssamlingar inte förlängts.

Förra säsongen, när Damkronorna spelade i VM:s A-grupp och inte i B-gruppen som blir fallet nästa år, stöttade Svenska ishockeyförbundet och herrligan SHL landslaget med 800 000 kronor för förlorad arbetsförtjänst. Detta efter att flera damspelare hade uppmärksammat den tuffa, ekonomiska situationen.

Annons
Annons
Annons