Annons
Kommentar

Maria Rimpi:Finns lösningen på klimatkrisen rakt framför näsan på oss?

I Klimatskiftet Sverige tittar vi närmare på fyra områden där vi har stora utmaningar, men där innovationskraften samtidigt bubblar.
I Klimatskiftet Sverige tittar vi närmare på fyra områden där vi har stora utmaningar, men där innovationskraften samtidigt bubblar. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Sverige, ingenjörernas förlovade land - hittar vi några av svaren på klimatkrisen här hemma? Vi bestämde oss för att skicka ut teamet bakom vårens storsatsning Klimatskiftet på en ny resa.

Under strecket
Publicerad

Bland annat besökte Erica Treijs och Magnus Hjalmarson Neideman Marocko, där världens största solkraftspark – Quarzazate Solar Power Station – har byggts i Saharaöknen.

Foto: Magnus Hjalmarson NeidemanBild 1 av 1

Ska jag våga berätta om mitt eget misslyckande? Det är tanken som gnagt i mig hela veckan. Starttexten som ska presentera Svenska Dagbladets höstsatsning på klimatområdet måste skrivas och det är jag som ska sitta vid tangentbordet. Men det är inte lätt att formulera vackra ord om klimatfrågan när det egna samvetet trycker.

Jag återkommer till min otillräcklighet och börjar i stället med några rader hämtade från den intervju med David Wallace-Wells, biträdande chefredaktör på New York Magazine, som SvD publicerade i helgen:

Annons
Annons
Annons