Annons

”Finns ett behov att lyfta konstens roll i samhället”

Teater Barda kommer uppträda under Folk och kultur med dansföreställningen ”Hur känns det?”.
Teater Barda kommer uppträda under Folk och kultur med dansföreställningen ”Hur känns det?”. Foto: Sandra Lee Pettersson

Målet med nystartade kulturkonventet Folk och kultur är att lyfta fram kulturpolitiken och skapa ett samtal om dess roll i samhället. Det säger projektledaren Linde Sjöstedt till SvD Kultur.

Under strecket
Publicerad

Det är i Munktellstaden i Eskilstuna som konventet kommer hålla till. Det tidigare industriområdet har förvandlats till en kulturell samlingsplats där flera museum huserar.

Foto: Eskilstuna kommunfastigheter

I fyra dagars tid kommer det kulturpolitiska konventet Folk och kultur för första gången hållas i det gamla industriområdet Munktellstaden i Eskilstuna. Projektledaren Linde Sjöstedt berättar om vad som kommer att hända under eventet.

– Vi har över 100 arrangörer och 200 programpunkter med seminarium, workshop och konstprogram att ta del av. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke kommer att inviga konventet och dessutom delta på tre olika seminarier. Även Annie Lööf och Ulf Kristersson kommer att hålla tal.

Annons
Annons
Annons