X
Annons
X
Recension

En bra vecka för demokratin Finns det några gränser för fåneriet i Almedalen?

Cecilia Björks stillsamma dokumentärfilm om Almedalen fångar skeendet bakom fraserna om folkstyret. Primärt handlar det om hoppet om att någon ska lägga märke till en – på gatorna utspelas den ursinniga kampen om att synas.

Alice Bah Kuhnke i Almedalen. Foto: Filmcentrum
Läs mer om Veckans biofilmer

Så är det snart dags igen för det som kallas Almedalen, det veckolånga branschkalaset för den näring som, enligt komikern Jay Leno, är "showbusiness för fula människor": politiken. Och för alla dem som lever i symbios med politiken, som bevakar den, kommenterar den och gör sitt bästa för att se ut som om man kan påverka den för kunders räkning mot betalning.

Plus fotfolket, alla dem som tältar långt utanför Visbys ringmur och som offrar dyrbara semesterdagar för att få dela ut flygblad för något behjärtansvärt ändamål, vifta med banderoller på något torg i kulörta t-shirts eller smälla upp ett stånd någonstans i en gränd och tigga om litet uppmärksamhet. Och så nazisterna, som kammar hem massor med uppmärksamhet genom att bråka med homosexuella och uppträda allmänt hotfullt.

Alice Bah Kuhnke i Almedalen.

Foto: Filmcentrum Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X