Annons

Finlandsfärjemord uppges löst – efter 33 år

Fartyget M/S Estonia i kaj vid Värtahamnen i Stockholm, i augusti 1993. Fartyget hette några år dessförinnan Viking Sally och var då målat i rött i stället för blått. Arkivbild.
Fartyget M/S Estonia i kaj vid Värtahamnen i Stockholm, i augusti 1993. Fartyget hette några år dessförinnan Viking Sally och var då målat i rött i stället för blått. Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT

Efter 33 år uppges ett våldsamt mord på en tysk man på Finlandsfärjan Viking Sally vara löst. Mördaren flydde fartyget – som senare fick namnet Estonia – men polisen säger sig veta vem personen är och att denne är vid liv.

Under strecket
Martin Mederyd Hårdh / TT
Publicerad

Natten till den 28 juli 1987 hade 20-årige Klaus Schelkle och 22-åriga Bettina Taxis, ett tågluffande par från Stuttgart i dåvarande Västtyskland, lagt sig för att sova på Viking Sallys däck under en resa från Stockholm till Åbo.

Någon gång under natten, när de låg i sina sovsäckar i ett hörn invid helikopterplattan i aktern, blev de besinningslöst attackerade. När en grupp scouter hittade paret i gryningen var de svårt skadade, täckta av blod och knappt kontaktbara, enligt Yle som har gjort en genomgång av händelseförloppet.

Annons
Annons
Annons