Annons
X
Annons
X

Fingerprint-vd avfärdar rapport om svagheter i tekniken

Kina är långt före Sverige när det kommer till att anpassa sig till nya teknologier. Det sade Fingerprints vd under sparevenemanget Avanza Forum. Samtidigt avfärdade han en forskarrapport om svagheter i fingeravtryckstekniken.

Turerna i Fingerprint Cards
[object Object]
Fingerprints vd Jörgen Lantto. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Fingeravtrycksläsare har haft ett uppsving på senare tid. Men fortfarande är de relativt ovanliga i Sverige.

– Sverige är tyvärr ett u-land vad gäller många av de här nya teknologierna. Kina är långt före. Där använder man mobilen för att handla både i affären och online, sade Fingerprints vd Jörgen Lantto.

Han ger inte mycket för den rapport som nyligen presenterades av amerikanska forskare vid Michigan State University om ny teknik som kan användas för att lura fingeravtrycksläsare.

Annons
X

– De här så kallade nya metoderna har funnits i över tio år. De är väldigt svåra att tillämpa i verkligheten och kräver att du som konsument frivilligt ger ifrån dig ditt fingeravtryck, säger han och fortsätter:

– Dessutom har vi en lösning som gör det här mycket svårare så jag ser det som en möjlighet för oss att öka försprånget ytterligare mot våra konkurrenter.

**I samband med sparevenemanget **talade han också om att företaget håller ögonen öppna för bolag att köpa.

– Vi tittar efter bolag som kan komplettera vår teknologi och som vi skulle kunna ta till våra existerande kunder. Men vi har ingen speciell specifikation, sade Lantto.

Med på scen på Avanza forum fanns även John Elvesjö, vice vd för Tobii som sysslar med ögonstyrning. Jörgen Lantto förnekade inte att Tobii skulle kunna vara ett bolag som sysslar med sådan kompletterande teknologi som företaget nu tittar på.

John Elvesjö betonade vikten av samarbete och medgav att det stora genombrottet för bolaget kanske kommer att ta tid.

– Det är fortfarande en ganska lång väg att gå men vi kämpar på så gott vi kan och har stor tillförsikt inför framtiden.

**På frågan hur **lång tid tar det innan ögonen tar över fingertekniken svarade han snabbt:

– Ögonstyrning är inte ett biometrimått och det är alltså inte utbytbara tekniker.

Annons

Fingerprints vd Jörgen Lantto.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X