Annons
X
Annons
X

Finansman sågar regeringens förslag

Svenska banker ska inte ha extra höga kapitalkrav på sig, säger finansmannen Fredrik Lundberg i en DI-intervju, och sågar därmed regeringens förslag. Vidare tror Lundberg på euron, i ny form, och på både börsen och bostadsmarknaden.

Fredrik Lundberg.
Fredrik Lundberg. Foto: SCANPIX

Finansmannen Fredrik Lundberg har inget emot höjda kapitalkrav för banksektorn, men menar att det bör råda konkurrensneutralitet. Även om de svenska bankerna är stora i förhållande till landets BNP, som Anders Borg använder som argument för höjda kapitalkrav på svenska banker, säger Lundberg till DI att Sverige inte bör avvika från andra länders kapitalkrav.

Fredrik Lundberg anser också att Sverige inte har någon bostadsbubbla. ”Priserna håller ju uppe bra och det produceras ganska lite bostäder”, resonerar han.

Tillväxten dämpas av framför allt krisen inom euroområdet. Lundberg är osäker på om euron kommer att överleva i sin nuvarande form, men han tror på dess framtid. Det som kan hända är att man delar upp euron i några valutaområden eller att vissa länder lämnar den.

Annons
X

Även börsen har Lundberg en ganska positiv syn på. ”För den som har ett längre tidsperspektiv tror jag att börsen är lågt värderad”, säger han till DI. Lundberg signalerar därmed alltså för köpläge.

Annons
Annons
X

Fredrik Lundberg.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X