X
Annons
X

Finansinspektionen uppmuntrar twittrande

Hexagons vd, Ola Rollén, är enda vd bland de stora börsbolagen här hemma som twittrar enligt Dagens Industri. "Sociala medier är här för att stanna och som börs-vd tycker jag att man inte kan ignorera den kommunikationskanalen", säger han till tidningen.

Börsnoterade amerikanska bolag får skicka ut sina nyheter via sociala medier som Twitter eller Facebook, bara företagen i förväg har informerat om vilka kanaler de använder, enligt ett beslut av finansinspektionen SEC i USA. Det kunde SvD Näringsliv berätta i går. Dagens Industri har tittat närmare på hur det ser ut här hemma.

I Sverige är det Lagen om värdepappersmarknaden som reglerar informationsspridningen i börsbolag. Av denna framgår att informationen ska offentliggöras så att den snabbt och på ett icke-diskriminerande sätt blir tillgänglig. Johan Allstrin, enhetschef för handelstillsyn på Finansinspektionen, anser att det innebär att flera olika kanaler behöver användas.

Johan Allstrin, enhetschef för handelstillsyn på Finansinspektionen tycker att Twitter och andra sociala medier är ett utmärkt komplement.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 2

Enda storbolagschefen med Twittervana är mätteknikföretaget Hexagons koncernchef Ola Rollén. Hans senaste tweet var ”Happy Easter Sunday!!!”.

Foto: SCANPIX Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X