Annons
X
Annons
X

Finansiärerna tvekar om nya lån till SAS

Krisen för flygbolaget SAS har fått investerarna att tveka om bolagets framtida finansiering. Enligt vad DI erfar har finansiärer inklusive statliga ägare haft krismöte. Bland annat ifrågasätts om SAS uppfyller delar av börskontraktet.

Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

I början av nästa år ska några av SAS stora lån omförhandlas. Men flygbolagets ekonomiska kris har fått finansiärerna att tveka om hur lånen ska förlängas och i vilken form, skriver DI.

I veckan har investmentbanker, stater och övriga finansiärer haft krismöte om SAS framtida finansiering och på mötet deltog svenska staten som den största ägaren representerat av statssekreterare Erik Thedéen, erfar tidningen.

QUIZ
Vilket land kommer flygbolagen från?

Annons
X

Samtidigt har investmentbanken Goldman Sachs fått i uppdrag av de statliga ägarna i Sverige, Norge och Danmark att hitta en lösning på bolagets ekonomiska kris. Alternativen som investmentbanken ska titta på är att antingen hitta en köpare eller ta in mer kapital.Fler åtgärdsprogram har aviserats och ett enligt tidningen är ett nytt sparpaket på gång inom kort.

Enligt uppgifter till tidningen ifrågasätts nu även om SAS uppfyller vissa delar av börskontraktet, bland annat när det gäller information.

LÄS OCKSÅ:
Lönesänkningar i nytt SAS-sparpaket
SAS lyxkunder rasar över skumpastopp
Nya allianser i luften

SvD Näringsliv

Annons
Annons
X
Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X