IndustryFinansdrama på HBO utan mål och mening

Gänget som drömmer om att jobba på bank.
Gänget som drömmer om att jobba på bank. Foto: HBO Nordic

En handfull ungdomar kämpar om att få jobb på en av Londons hetaste affärsbanker. Nya ”Industry” är underskriven men överdekorerad och lär få svårt att hävda sig i den rådande konkurrensen.

Publicerad
Annons

De kommer i alla former och färger. Varje upptänklig etnicitet är företrädd, liksom de vanligaste sexuella preferenserna. Men vad man kan fråga sig är hur mycket det är som faktiskt skiljer dessa förhoppningsfulla och hårt drivna praktikanter på en av Londons hetare affärsbanker från varandra. Är det inte en och samma Mammon de tillber? Har de någon annan religion än framgång? Vad spelar då hudfärgen för roll?

”Industry” skildrar den helt genomförda meritokratin in action. En handfull ungdomar med olikartade bakgrunder genomgår hård intervjugallring och får provanställning på den glassiga banken med den glänsande glasfasaden. Här väntar en sista omgång med gallring i form av naturligt urval. Bara hälften av dem kommer att få stanna kvar. Sölkorvar och veklingar kommer att sorteras bort. Kvar blir de allra bästa och smartaste; för dem väntar konstant hårda krav och närmast ögonblicklig bekräftelse. Förlorarna är det ingen som minns, de klarar helt enkelt inte av att prestera under press.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons