Fin Elvishyllning lockar fram tårarna

Under strecket
Publicerad
Annons

”Om det var så här det kändes att vara Elvis” Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson strålar som en liten pojke. Han har just avslutat en av låtarna från Elvis comebackalbum From Elvis in Memphis uppbackad av American Sound Studio Band -69 och The Sweet Inspirations: Bandet respektive kören som medverkade på Elvis trettiofemte skiva, som räknas som en av de bästa (vita) soulskivorna någonsin.
Och visst är det en kväll som handlar om The King, men inte på det vanliga sättet. Varken Magnus Carlson eller den norske sångaren Stephen Ackles har klätt sig i vit sparkdräkt eller försöker sig på imitationer. I stället är det en fin hyllning där musikerna som tidigare befunnit sig i bakgrunden nu får stå i centrum. Det är tre raffiga, utåtriktade kördamer och så fem lite försynta farbröder som vant sig vid att inte ta plats.
Tillsammans framför bandet, kören och gästsångarna In the ghetto, Rubberneckin” och andra låtar från From Elvis in Memphis. När ensemblen på slutet, efter en glödande version av Suspicious
minds, med en uppenbar generad förtjusning bockar i grupp är det så rörande att man blir lite tårögd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons