Annons

TabergFin diktsamling men varför så konfrontativ lansering?

Adam Westman, född 1988, är uppväxt i Småland i orten Taberg, vilket också är titeln på hans debutbok.
Adam Westman, född 1988, är uppväxt i Småland i orten Taberg, vilket också är titeln på hans debutbok. Foto: Nirstedt Litteratur

Debuten ”Taberg” handlar om den svenska småstaden, om bröder, landskap och skog, och ingår i det nystartade förlaget Nirstedts poesiutgivning. Varför lanseras boken så konfrontativt, undrar Josefin Holmström?

Under strecket
Publicerad

Taberg: en tätort i Jönköpings kommun, känd för det blygsamma berg som reser sig 343 meter över havet och för sin historiska malmbrytning – och nu även föremål för Adam Westmans debutdiktsamling. ”Taberg” handlar om den svenska bruksorten, om bröder, landskap och skog, och den ingår i det ganska nystartade förlaget Nirstedts poesiutgivning, som hittills bland annat resulterat i Lina Rydén Reynols väl mottagna ”Läs mina läppar” (2019).

Nirstedt är Gunnar Nirstedt, tidigare förläggare på Bonniers, som i pressutskicket till den här boken skriver att han vill ge utrymme till ”många nya författare vars första framträdande i offentligheten inte jämställs med den tvivelaktiga bedriften att bocka eller niga på det rätta sättet vid hovet”. Hyfsat konfrontativt, alltså.

Annons
Annons
Annons