Filmskandal gjordes upp i godo

Leonardo DiCaprio i Martin Scorseses "The wolf of Wall Street". Arkivbild.
Leonardo DiCaprio i Martin Scorseses "The wolf of Wall Street". Arkivbild. Foto: Mary Cybulski/AP/TT

Filmbolaget Red Granite Pictures och den amerikanska staten har gjort upp i godo i det uppmärksammade pengatvättsfallet kring storfilmen "The wolf of Wall Street". Förlikningen har lämnats in vid en domstol i Los Angeles, men inga summor har offentliggjorts.

TT-Reuters
Publicerad
Annons

Det var i somras som storfilmer som "The wolf of Wall Street", "Dum & dummare 2" och "Daddy's home" hamnade mitt i en utredning om pengatvätt. Åklagarna hävdade att filmerna kan ha finansierats delvis av pengar från en malaysisk utvecklingsfond som instiftades 2009 av Malaysias premiärminister Najib Razak för att främja ekonomisk tillväxt i landet. Via filmbolaget Red Granite ska de stulna pengarna sedan ha tvättats, enligt anmälan.

Bland annat har Hollywoodstjärnan Leonardo DiCaprio lämnat över ett antal dyrbara gåvor som han fått av filmbolaget och som polisen misstänker kan ha finansierats med stulna medel. Även den australiska supermodellen Miranda Kerr har fått lämna in smycken värda över 70 miljoner kronor till det amerikanska justitiedepartementet. Enligt en talesman för Kerr överlät hon föremålen till polisen i Los Angeles efter uppgifter om att de är kopplade till härvan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons