Annons

FraemlingFilmprojektet övergår i kreativt sorgearbete

”Fraemling” blir ett spänningsdrama som både dramatiserar och avdramatiserar bottenlös sorg.
”Fraemling” blir ett spänningsdrama som både dramatiserar och avdramatiserar bottenlös sorg. Foto: Filmcentrum

Småbarnspappan Mathias har levt ett dubbelliv som kriminell i flera år. Hemligheten uppdagas när regissören Mikel Cee Karlsson påbörjar en film om sin vän. Men Mathias plötsliga död förändrar allt.

Under strecket
Publicerad
Foto: Filmcentrum Bild 1 av 1

Regissören Mikel Cee Karlsson håller på med en film om och med sin bästa vän Mathias. Men en dag bryter Mathias ihop, han berättar om det parallella liv han levt under flera år men som ingen närstående känner till. Vid sidan av sin tillvaro som småbarnspappa och skådespelare har han i samband med ett uppdrag på kontor mer eller mindre tvingats in i en organiserad brottslighet med skulder, hot och utpressning. Filmen tar sig så en radikalt annan riktning, de två vännerna bestämmer sig för att återskapa händelser ur detta parallella liv.

Dock blir detta inte sista gången filmen stöter på patrull. En kort tid därefter avlider Mathias plötsligt; en stressrelaterad men naturlig död. Förutom bottenlös sorg lämnas filmaren med många frågor samt två konkreta val: att avsluta filmen eller att fortsätta utan huvudpersonen. Han väljer det senare, att med hjälp av skådespelare bygga vidare på en film av rekonstruktioner.

Annons
Annons
Annons