Annons
X
Annons
X
Film
Recension

Machete Film: Machete

Machete

Regi
Robert Rodriguez
Genre
Action
Längd
1 tim 45 min

Från 15 år.

Betyg: 3 av 6

Machete började som trailer i Rodriguez och Quentin Tarantinos Grindhouse-samarbete 2007. Ambitionen är samma här: att göra film av det slag som Tarantino byggt en karriär på att referensblinka till. Och visst, historien om en före detta mexikansk knarksnut (Danny Trejo) som dras in i ett krig mellan illegala immigranter och rasistiska politiker i Texas innehåller samma blandning av funkmusik, sex och våld som 70-talets blaxploitation.

Mellan scener fyllda av halvnakna kvinnor – poserande med skjutvapen, lapp för ögat eller som Lindsay Lohan iförda nunnedok – går Machete bärsärkagång i snabba klipp. I den stegrande, och rätt verklighetsförankrade, konflikten är det tillfredställande att se den ärrade hämnaren decimera motståndarna med trädgårdsredskap.

Men mellan teaterblodet, de halvfärska replikerna och den skojfriska rollbesättningen gnager det i mig. Problemet kan kallas för post-Tarantinskt: hur rolig är den här sortens b-film 2010, när man vet vad en skickligare regissör kan göra med samma genre och en avdankad Don Johnson?

Annons
X
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X