Annons

Fildelning på sjukhus – Hollywood ser rött

Någon har fildelat en "Mission: Impossible"-film, där Tom Cruise spelar huvudrollen, från sjukhuset i Karlskrona och landstinget har nu fått brev från Hollywoodjätten Paramount Pictures. Arkivbild.
Någon har fildelat en "Mission: Impossible"-film, där Tom Cruise spelar huvudrollen, från sjukhuset i Karlskrona och landstinget har nu fått brev från Hollywoodjätten Paramount Pictures. Arkivbild. Foto: Chris Pizzello
Under strecket
TT
Publicerad

Efter att någon fildelat en "Mission: Impossible"-film från sjukhuset i Karlskrona damp det ner ett brev och ett mejl hos landstinget i Blekinge. Avsändare var det amerikanska filmbolaget Paramount Pictures. I brevet ställde Hollywoodjätten ett krav om ett omedelbart samarbete för att begränsa åtkomsten av filmen och att förebygga att fildelning skulle ske igen, rapporterar P4 Blekinge.

– Vi ser så pass allvarligt på det att vi har polisanmält och ser över våra rutiner för att det inte ska uppstå igen. Alla former av brottslig aktivitet via våra nätverk är vi väldigt måna om att minimera, säger Stefan Österström, landstingets säkerhetschef, till radiokanalen.

Annons
Annons
Annons