Annons
X
Annons
X

FI utreder Wallenbergs innehav i Scania

Financial Times toppar fredagens utgåva av tidningen med att svenska Finansinspektionen nu inleder en undersökning av Wallenbergsfamiljens innehav i Scania.

Finansinspektionen kommer att undersöka om Wallenberg maktbolag Investor, samt familjens stiftelser, stridit mot marknadsreglerna i samband med kampen om Scania.

Investor och familjens stiftelser äger sammantaget 30,6 procent av rösterna i Scania, vilket utlöser budplikt om de agerar tillsammans.

Jan Fritsh, som är chef för marknads Finansinspektionens enhet för prospekt och listning, uppger för Financial Times att han ska undersöka om Investor och stiftelserna agerat tillsammans.

Annons
X

”Om de når 30 procens och de agerar tillsammans måste de lägga ett bud”, säger Jan Fritsh.

Investors aktieköp i Scania var en ren försvarsåtgärd för att hindra MAN och Volkswagen att tillsammans ta kontroll över Scania, uppger källor för Dagens Industri.

Köpen gjordes sedan det gått upp för Wallenbergsfären att Volkswagen är redo acceptera MAN:s bud på 475 kronor per aktie. Volkswagen kommer därmed inte att stödja ett motbud från Scania och Investor, skriver DI.

E24

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X