Fetman är även ett mänskligt problem Djuriskt eller bara omänskligt? Skippa kött - för din och djurens skull

Under strecket
Publicerad
Annons

Till Carl Johan Carlborgs kloka synpunkter (22/6) vill jag lägga följande: Fetma är också ett mänskligt problem. Betänk, hur den individ mår, som ständigt skall bära på 10-15 kilo för mycket! Det går inte att ställa dem ifrån sig, hur varm eller trött man är. De finns där ständigt.
Gymnastik och motion skall kombineras med kunskap om riktig kost och sunda vanor. En del av detta finns redan i skolan, men det behövs oändligt mycket mer. Ingen kan klaga på informationsbrist. Alla vet - men en del bryr sig inte. Fundera över varför vi har det så i ett land med lång och dyrbar skolgång för alla...
Kristina Filipson Jonsson
Ängelholm
Inom EU har det från gång till annan diskuterats detta med plågsamma djurtransporter.
Man kan undra vad de skulle ha att säga om 76:ans busslinje i rusningstrafik. Vintertid i allmänhet. Sommartid i synnerhet.
B Cederlöf
Stockholm
Nu varnar svenska och internationella forskare för att kött dramatiskt ökar risken för cancer.
Detta har fastslagits efter en omfattande studie som
påbörjades redan 1991. Enligt forskarna som deltagit i studien är resultaten tydliga och skrämmande.
Samtidigt har de djur- delar som ligger på våra tallrikar tillhört individer som genomgått de mest fasansfulla upplevelser man kan tänka sig. De har tillbringat sin tid i stimulansfria miljöer på en yta där de knappt haft möjlighet att vända sig om. Att gå över till en vegetarisk kost är det bästa man kan göra både för sig själv och för djuren.
Ludvig Lindström
Malmö

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons