Annons

Festliga viner till nyår

Till nyårsafton vill man unna sig något extra. SvD:s Mikael Mölstad tipsar här om sex lyxiga viner som passar till allt från oxfilén till fina fisken.

Under strecket
Publicerad

1 / 6

**Domaine Santa Duc Gigondas **
195 kr, Frankrike, 74048, rött, kryddigt & mustigt
Rejält fylligt och klassiskt mörkfruktigt vin på sydfranska druvor – kryddsött med lång god stram eftersmak. Passar bra till oxfilé provençale. **Betyg 6 **

Annons
Annons

2 / 6

Brunello di Montalcino
254 kr, Italien, 42302, rött stramt & nyanserat
Lyxigt sangiovesevin med mogna körsbär och mörk skogsfrukt, toner av nötkakor och örtkryddor. Smakar fint till helgernas örtiga lammstek. **Betyg 6 **

Annons
Annons

3 / 6

Finca el Puig
195 kr, Spanien, 2737, rött stramt & nyanserat
Spännande druvblandning från trendområdet Priorat – överdådigt med kraft och eldighet, kryddig mörk frukt med choklad, tobak och kaffetoner. **Betyg 5 **

Annons
Annons

4 / 6

Sancerre Les Baronnes
159 kr, Loire, Frankrike, 32253, vitt friskt & fruktigt

Traditionell sauvignon blanc från Sancerre – rikt blommigt med aromatisk litchifrukt och rik mineralig smak. Härligt till både skaldjur och getost. **Betyg 6 **

Annons
Annons

5 / 6

Chablis Premier Cru Fourchaume
199 kr, Bourgogne, Frankrike, 7457, vitt friskt & fruktigt
Fullmatat chablisvin utan ek, rika lime- och citrustoner, mogna äpplen och rik kryddbitter eftersmak. Passar till fina fisken med smakrik vitvinsås. **Betyg 6 **

Annons
Annons

6 / 6

Kloster Eberbach Riesling
119 kr, Rheingau, Tyskland, 6257, vitt halvtorrt druvigt & blommigt
Med 800 år av erfarenhet gör klostret härlig riesling, som denna halvtorra med äppliga honungstoner och god syra. Gott till kryddig och sötsyrlig mat. **Betyg 5 **

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons