Annons
X
Annons
X

Festivalyra utan överraskningar

När jurygrupperna runt om i landet sagt sitt, när folkets telefonröster räknats så visade det sig att Melodifestivalen 2003 faktiskt inte bjöd på några större överraskningar. Förhandsfavoriterna Fame plockade säkert hem segern med sin Give me your love.
Fame, det vill säga Jessica Andersson och Magnus Bäcklund, visade sig gå hem lika bra hos expertjuryfolket som hos TV-tittarna. När juryrösterna avhandlats var Give me your love etta. Och de fick också full pott, 132 poäng, av de som valde att säga sin mening via telefon.
Det märktes också i Globen att Fame var populära. Att döma av publikjublet så var Fame, Alcazar och Jill Johnson de närvarande biljettköparnas val.

Hade jag fått välja, och tro mig jag jobbade hårt på mitt eget röstande, så hade Alcazar fått åka till Riga. De var dock lite säkrare på repetitionerna faktiskt. Samtidigt var Jessica och Magnus precis lika stabila som de varit varenda gång de framfört Give me your love.
Skall man förvånas över något var det att de bidrag som klassats som
mest folkliga innan finalen inte alls hade det väntade genomslaget. Varken Sarek, Östen med resten eller Sanna Nielsen blev de överraskningar som en del spekulerat i att de kunde bli.
Bubbles och Barbados föll inte heller någon direkt i smaken och det var väl lika bra det. De hade ju finalheatets träligaste låtar.
När juryn röstade för fullt låg Jill Johnson och duon Pernilla Wahlgren och Jan Johansen, förhållandevis bra till. Där får man väl tacka någon form av högre makt för att den svenskapubliken inte höll med. Jills korsning av lättcountry och gammal svensktopp kunde man kanske ha accepterat i topp, men sega Let you spirit fly, Jan och Pernillas melodi, är ett sömnpiller.

Under de fem veckor som det varit Melodifestivalyra i Sverige har vi fått höra många ambitiösa bidrag. Det har dock varit skrämmande enkelt att förutse vilka som skulle gå vidare. Skall SVT köra samma koncept, med delfinaler, nästa år måste nog tävlingslåtarna även i de inledande fyra avdelningarna bli bättre. Av de som faktiskt
åkte ut var det kanske två låtar som hade kunnat konkurrera i en final.
Nåväl, vad skall man tro om Fame och Give me your love i finalomgången av Eurovision son contest i Riga? Det är en bra låt, de har en härlig kemi och de är hur säkra som helst i sitt framförande.

Annons
X

För tävlingen skull hoppas jag att något land på kontinenten vinner, det här börjar ju bli en tävling för folk i norra Europa, men jag anar att Fame kan gå riktigt långt även i Lettland.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X