Annons

Festivalhelg med choklad

Godsaker vankas i helgen när det är Chokladfestival på Nordiska museet.

Under strecket
Publicerad
Foto: PETER SEGEMARK, ©NORDISKA MUSEET Bild 1 av 1
Foto: PETER SEGEMARK, ©NORDISKA MUSEET Bild 1 av 1
Foto: PETER SEGEMARK, ©NORDISKA MUSEET

Choklad på längden, tvären och höjden blir det på Nordiska museet i helgen. Det är dags för den nionde Chokladfestivalen och utställarna har rustat sig med sammanlagt 9,7 ton choklad. I år får man bland annat lära sig chokladproffsens bästa tips. De kommer att visa exempelvis hur man trillar praliner och gör chokladmousse. Besökarna får också rösta fram festivalens bästa chokladskulptur.

Redan i dag avgörs finalen i Årets konditor 2010. Temat för tävlingen är sagor och de fem finalisterna ska bland annat göra tårtor och klassiska bakelser.

Konditormästare Magnus Johansson är en av de båda festivalgeneralerna.

Till SvD:s läsare har han gjort det här receptet på varm choklad:

Finhacka 75 g god mjölkchoklad och lägg i en bunke.

Koka upp 3 dl mjölk och häll över chokladen.

Låt stå i 1 1/2 minut.

Smaksätt eventuellt med 3 cl mörk rom och mixa luftigt med stavmixer.

Häll upp i glas eller mugg och servera gärna med chokladcookies.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons