Festivalen fördjupar sig

Håll i hatten, fezen, kippan, hijaben och turbanen. I veckan sprakar Södra teatern av musik. Men pannor kommer också att veckas.

Under strecket
Publicerad
Annons

Allt partyfokus på festivalens affischer riskerar att skymma det ursprungliga syftet med Re:Orient, så som det definierades av grundaren Ozan Sunar: som ett positivt alternativ till en fyrkantig och svartvit bild av islam och den så kallade Orienten.

– Vi har ambitionen att vara en arena för fördjupning, att uppmuntra folk till att se skillnader och likheter samtidigt för att undvika polarisering. Därför håller vi med jämna mellanrum seminarier och de är även en självklar del av festivalen, säger festivalchef Cecilia Hörnell.
På lördag direktsänder P 1:s Konflikt från Södra teatern. Programledaren Cecilia Uddén leder också Vad händer i Mellanöstern?, ett samtal med bland andra religionshistorikern Mattias Gardell och journalisten Salam Karam, båda SvD-medarbetare.
Den senaste tidens oroligheter i Kirgizistan behandlas på söndag under den amerikanske musiketnologen Ted Levins föreläsning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons