Annons

Festernas fest är i full gång - Säpo hjälper polisen efter attentat

Stadshuset är festpyntat, och glittrar i kapp med gästerna på årets Nobelbankett. På menyn står jordärtskocka med kålrabbi, smaksatt med ingefära och kålbuljong till förrätt. Lammsadel, potatisterrin, gulbeta och äppelsallad är några av ingredienserna i varmrätten. Den alltid spektakulära efterrätten består i år av blåbärsglass med limecurd och limemaränger.

SvD:s reporter Frida Sundkvist är på plats och rapporterar fortlöpande under kvällens festligheter.

Helt enligt traditionen är gästerna extra uppklädda under Nobelbanketten. SvD har låtit modeexperten Jenny Fredriksson recensera klänningarna och hon har hittat sin favorit:

– Jag måste säga att kronprinsessan Victoria är kvällens vinnare, hon är så vacker i sin klänning. Det är en duvblå sidenchiffongkreation från den svenska designern Jennifer Blom, säger hon.

Det var vid 22-tiden i lördags som maskerade personer kastade in flera brinnande föremål på Judiska församlingens gård i Göteborg.

Enligt vittnesmål var det ett tiotal gärningsmän på plats utanför synagogan. Men hittills har bara tre män i 20-årsåldern anhållits skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden, för brandattacken. Säpo bistår polisen i utrednings- och spaningsarbetet samtidigt som säkerheten höjs kring synagogor i Stockholm.

Här följer ett urval av SvD:s bästa journalistik från veckan som gått. Fortsatt trevlig Nobelsöndag.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons