Festen är över, Djurgården

Övermännen bar liknande svartvitrandiga kostym som Partizan Belgrad förra året. Men Juventus sade finito till Djurgården med större marginal. 1–4 speglade avståndet till proffsvärlden.

Under strecket
Publicerad
Juventus Ruben Oliiviera springer ifrån Difs Johan Arneng. Oliviera passade också fram till Juventus 1-0-mål.

Juventus Ruben Oliiviera springer ifrån Difs Johan Arneng. Oliviera passade också fram till Juventus 1-0-mål.

Annons

Till slut var den blå banderollen med budskapet ”STANNA SANNY” det roligaste Dif-fansen hade att trösta sig med på Råsunda.
Den blårand som levt tillräckligt länge kunde minnas att Juventus kom hit och gjorde 10–0 på AIK som tack för Kurre Hamrin.
Snabbhet i tanke och fötter var åter ingredienser hos storfrämmandet på nationalarenan som åskådliggjorde fotboll på en högre nivå. Tempoväxlingarna blixtrade i regnet.

Trots att ”den gamla damen”, Champion League-finalister i Glasgow 2003, gjorde sina båda mål i första halvlek efter att rullat upp Dif:s vänsterflank, var högerförsvaret med Mattias Concha den svaga punkten.
Italienarna med världsspelare som Gianluca Zambrotta och Pavel Nedved sökte sig därför ofta ut till vänster när man startade anfallen.
Men målen var kantmässiga undantag. Tidiga 1–0 kom sedan Ruben Olivera ryckt loss till höger och serverat Alessandro Del Piero fritt läge att sätta till bredsidan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons