Festa med Buenos Aires

I kväll kan du festa med argentinare via länk och titta på konstinstallationer från andra sidan jordklotet samtidigt som du själv är en del av en installation.

Under strecket
Publicerad
Annons

Rendez-vous Buenos Aires/Stockholm heter den happening som konstkollektivet Candyland bjuder in till på So Stockholm i Kungsträdgården. Argentisk och svensk samtidskonst i form av video, foto och installationer visas upp samtidigt som du via direktlänk kan samtala med upphovsmakarna i Buenos Aires och själv vara en del av ett samtida konstverk.

– Det handlar om att illustrera mänskliga relationer och ge möjlighet till direktkommunikation, förklarar utställningsproducenten Jean Ploteau.
Evenemanget drar igång kl 20 svensk tid samtidigt som festen också börjar i Buenos Aires kl 15 lokal tid på galleri Centro Cultural Ricardo Rojas. Det simultana festandet på två kontinenter pågår så länge alla inblandade orkar och förhoppningen är att nya möten och samarbeten ska uppstå när dialogen sker över gränser och kulturer.
I kväll kl 20 öppnar Candyland i Stockholm ett fönster mot Centro Cultural Ricardo Rojas i Buenos Aires på So Stockholm (f.d. Doktor Glas), Jussi Björlings allé 5, Kungsträdgården.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons