Fest med omtanke

Under strecket
Publicerad
Annons

PÅ PLATS | Green man festival, Wales

– Hur många i publiken har skägg?
Svarsjublet är imponerande. Men så är det också en enkel fråga som en av arrangörerna ställt. Om det hade funnits något så hämmande som en dresscode på The Green Man Festival hade den varit just skägg, kofta och stövlar.
Medan folklegenden Donovan spelar på stora scenen går jag in i merchandisetältet och köper ett exemplar av Beard Magazine #5. I den läser jag intervjuer med olika ansiktsbehårade artister och tittar på ett bildgalleri av skäggbilder från förra årets festival. Det finns olika frisyrer där med.
I helgen anordnades folkpopfestivalen The Green Man för fjärde gången. I år har den vuxit några storlekar och flyttats till nationalparken Brecon Beacons i sydöstra Wales; en perfekt spelplats för medeltidsklädda Circulus som fick sällskap på programmet av bland andra José González, Tunng, M Ward och Gruff Rhys. The Guardian har kallat The Green Man för den ”hippaste” festivalen i Storbritannien men det skulle lika gärna kunna stått den ”hippiegaste”. Överallt
springer barn runt utan skor i leran, graviditetsyoga anordnas varje morgon och Breastfeeding Q&A står på schemat. Under ett av de gigantiska träden finns en låda med frukt utställd och medan Eigteenth Day of May spelar står arrangörerna bredvid scenen och kastar ut apelsiner och bananer. Efter en helg på The Green Man kommer alla andra festivaler att kännas känslokalla och hårda. Jag vill aldrig mer gå på en festival som inte erbjuder babymassage på området.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons