En historia började växa fram genom DNA-testerna, men den gick emot vad läkaren Donald Cline sagt till sina patienter. Illustration: The Voorhes
En historia började växa fram genom DNA-testerna, men den gick emot vad läkaren Donald Cline sagt till sina patienter. Illustration: The Voorhes

Läkarens hemlighet – var pappa till 50 barn

Hans hemlighet var förborgad i årtionden – sedan kom DNA-testerna. Nu frågar sig runt 50 halvsyskon, som till nyligen var främlingar för varandra: Vad drev fertilitetsläkaren Donald Cline?

Uppdaterad
Publicerad

Det första Facebook-meddelandet kom när Heather Woock packade för att åka på semester i augusti 2017. Det kom från en främling som påstod sig vara hennes halvsyskon. Hon antog att det var ett slags bedrägeriförsök, hennes föräldrar hade aldrig sagt något om syskon. Men det fanns en oroande detalj i meddelandet. Avsändaren nämnde en läkare: Donald Cline. Woock kände igen namnet, hennes mamma hade fått fertilitetsbehandling hos Cline innan Heather föddes. Hade den här personen på något sätt kommit över hennes mammas journal?

Det var inget att oroa sig över, sa hennes mamma. Så Woock, som är 33 år och bor utanför Indianapolis, åkte iväg på sin semester. Hon fick ytterligare några meddelanden från personer som hävdade att de var hennes halvsyskon under tiden hon var borta. De var märkligt angelägna. Men sedan gick Heathers telefon sönder och hon tillbringade en och en halv vecka i naturen runt Seattle och Vancouver, lyckligt bortkopplad.