Jenny Nordberg:Fem vattendelare som kommer bestå bortom Trump

Jenny Nordberg

NEW YORK | Att den federala regeringen i USA stänger ner verksamheten på årsdagen av Donald Trumps presidentskap kan verka symboliskt. Men medan soporna nu samlas på hög i Washington i väntan på en snar budgetkompromiss kan mer långtgående förändringar av det amerikanska samhället redan skönjas.

Under strecket
Publicerad
USA:s president Donald Trump utanför Vita huset.

USA:s president Donald Trump utanför Vita huset.

Foto: Evan Vucci/AP
Annons

Visst känns det som om det gått mer än ett år sedan mannen som inte tycktes ha räknat med att bli president svors in? Där stod han en januaridag och utlovade drastiska förändringar av det amerikanska samhället. Ingen visste då riktigt hur långt han skulle gå, eller vad han skulle kunna åstadkomma.

Sedan dess mycket hunnits med, ofta har det skett snabbt och under direktsänd dramatik. Presidentens medarbetare har kommit och gått, han har hunnit utfärda dussintals exekutiva beslut och avfyra missiler mot Syrien. En större skattereform har drivits igenom, invandrare från ett flertal länder har blockerats från att komma in i USA, och presidenten och hans närmaste medarbetare och familj granskas för samröre med Ryssland av en särskild åklagare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons