X
Annons
X

Fem unga dog i trafikolycka

Fem unga dödades vid en våldsam bilkrasch utanför Sundsvall natten till i går. Den yngsta av de döda är bara 15 år. Ytterligare två skadades mycket allvarligt, däribland en 14-årig flicka som fått svåra skallskador.

Vid vägkanten nära olycksplatsen i närheten av byn Viskan låg igår tända ljus och blommor som anhöriga och vänner till de döda ungdomarna lagt ut. Och på asfalten syntes bromsspår och kritmärken där polisens tekniker markerat olycksbilarna. Olyckan inträffade på E 14 vid Viskan strax efter midnatt natten till torsdagen. En röd personbil som var på väg från en fest körde ut på E 14 med sammanlagt fem personer. Enligt polisens vittnen lämnade bilen inte företräde. På E 14 kom en annan bil med två personer farande i 110 kilometer i timmen på väg från Sundsvall. - Det var klart väder vid olyckan, och trots att den inträffade vid midnatt är det ju inte helt märkt. Dessutom var det torr och fin väg. Föraren i den röda bilen kanske inte har sett sig för ordentlig, eller så blev han distraherad. Men det får vi aldrig veta, säger Leif Hemmingsson, polisinspektör i Sundsvall. Kraschen var oundviklig. Bromsspåren på platsen är bara ungefär 15 meter långa och den röda bilen träffades rakt i sidan när den svängde upp på E 14. - Ingenting tyder på att det fanns alkohol eller droger hos förarna, säger Leif Hemmingsson.

Fem av de sju dödades omedelbart, däribland de bägge förarna. De två övriga, en 15-årig flicka från Munkbyn och en 14-åring från Stöde skadades mycket svårt. 15-åringen vårdades i går på intensiven på Sundsvalls sjukhus för skallskador: - För henne är läget allvarligt men stabilt. Läget är inte livsfarligt, säger Jan Norgren, kirurgbakjour på Sundsvalls sjukhus. För 14-åringen är det värre. Hon har livshotande skador och flögs i går med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Hon har fått skallskador, bukskador och bäckenskador och vårdas på intensiven. Alla de inblandade kommer från Sundsvall eller byarna runt omkring. I bilen som körde på E 14 där den 15-åriga flickan satt n omkom också en 20-årig man. I bilen som körde ut på E 14 dödades den 26-årige chauffören från Sundsvall. Dessutom en 15-årig flicka, en 16-årig pojke, och en 18-årig pojke. Och där satt den 14-åring som fått livshotande skador. Det finns många vittnen till olyckan: - Bilen som blev påkörd kom från en sidoväg från en sjö med fritidshus. Det hade varit någon slags fest och flera ungdomar var på väg därifrån, säger Leif Hemmingsson. Många av vittnena chockades svårt. På Sundsvalls sjukhus samlades en krisgrupp och både kyrkan och de lokala skolorna har varit inkopplade i efterarbetet.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X