”Vi är från Frankrike – där dricksar ingen”

Hur mycket ska man dricksa? SvD Näringsliv gick ut i krogtäta Stockholm för att fråga folk just den frågan. Flera av de tillfrågade var överens om att serviceavgift redan bör vara inkluderat i notan.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Elin Hinders, Hägersten
– När jag är i Sverige dricksar jag, ungefär tio procent. Men sedan beror det såklart på vilken service man får och vilket ställe man är på. Om jag får beställa vid disken och hämtar min beställning själv dricksar jag ingenting. När jag bodde i Australien var det ungefär samma system, men där dricksade man även på caféer. Hur mycket man dricksar utomlands är inget jag undersöker innan jag reser dit, utan det brukar man märka.

Janne Öström, Saltsjöbaden
– Jag dricksar generellt, men inte i alla lägen. På restaurangbesök och i taxibilar, men inte hos min frisör som jag har gått till i massor med år. Utomlands tar jag seden dit jag kommer och dricksar olika beroende på om jag är i Italien, Spanien eller Montenegro. Det är inte så att jag undersöker hur mycket man brukar betala extra i förväg, utan jag kollar hur mycket andra lägger.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons